ÇORUM / ALACA - Şehit Nedim Tuğaltay Anadolu Lisesi

Ekm

2023-2024 eğitim öğretim yılı 2. dönem 2. ortak yazılı sınav takvimi için TIKLAYINIZ.

12. Sınıfların yazılıları 20 - 29 Mayıs tarihleri arası yapılacaktır.

Nis

Millî Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağı, "https://gorusoneri.meb.gov.tr" adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu. Yeni müfredat taslağı için internet sitesi üzerinden bir hafta süresince görüş bildirilebilecek.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli - Temel Derslere Ait Öğretim Programları

Nis

Söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktayız.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında bu ay öğrencilerimizle mısra ezberleme çalışmaları yaptık. Seçtiğimiz şiirlerden mısralar ezberleyip şiirlerin anlamları ve hissettirdikleri üzerine sohbet ettik. Mısralarda geçen kelimelerin anlamları üzerine konuşup şiirler ve şairlerle ilgili "Bu Nedir?" oyunu oynadık. Mısra ezberleme etkinliği  kapsamında şiirler ezberleyen öğrencilerimizin videolarını hazırladık.

Mrt

21 Şubat 2024 tarihinde saat 08:50’de ilk uçuşunu gerçekleştirerek 13 dakika havada kalan KAAN, yüksek hayatta kalma kabiliyetine haiz, güçlü ve atik özellikleriyle bir gurur projesi olarak ülkemizin kritik teknolojilerin tasarlandığı, geliştirildiği ve üretildiği bir merkez olması yolunda önemli bir eşiği aşmamızı sağlamıştır.

Türkiye'nin savunma sanayii stratejisinin en önemli ayağı olan yerlilik ve millîlik vurgusu, KAAN projesiyle yeni bir boyut kazanmış, KAAN' ın geliştirilmesi sürecinde Türk mühendislerinin bilgi birikimi ve tecrübeleri, ülkemizin bu alandaki yeteneklerini gözler önüne sermiştir. Bu bağlamda; "Millî Muharip Uçağımız KAAN" başlığıyla TUSAŞ tarafından hazırlanan ve http://meb.ai/ALWclo bağlantısında yer alan videonun bu yerli ve millî başarıya ortak etmek amacıyla Bakanlığımıza bağlı resmî ve özel okul/kurumlarda öğrenim gören tüm öğrencilere izletilmesi gerekmektedir.

ogm.meb.gov.tr

Eyl

2023-2024 Eğitim öğretim yılı sorumluluk sınavları 05-08 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Sorumluluk sınavı olan öğrenciler listesi için TIKLAYINIZ.

Sorumluluk sınavı programı için TIKLAYINIZ.

Ock

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri; sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için Dönem Sonu Faaliyet Haftasının ilk gününde öğrencilerimizle bilgi yarışması, kelime oyunu, en sevdiğini paylaş ve yetenek paylaşım etkinlikleri yapıldı.

Eyl

Ekm

100 yıl önce, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda sergilemiş olduğumuz bağımsızlık mücadelesini Cumhuriyetle taçlandırdık. Gelecek nesillere en güzel armağan olan Cumhuriyeti emanet ettik.

Milletimiz var oldukça, Cumhuriyetimiz ebediyyen var olmaya devam edecektir.

Cumhuriyetimizin 100. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz.

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Ekm

"Sızlasa da gönüller düşenlerin yasından
      Koşar adım gitmeli onların arkasından.
      Kahramanlık; içerek acı ölüm tasından
      İleriye atılmak ve sonra dönmemektir."